ស្ពៃជ្រក់


វិធីធ្វើស្ពៃជ្រក់
នេះ​គឺ​ជា​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ដែល​មាន​ភាព​សាមញ្ញ ហើយ​ងាយ​ស្រួល​ធ្វើ​បំផុត​សម្រាប់​មេផ្ទះ​គ្រប់​រូប។ គ្រឿង​ផ្សំ​របស់​ម្ហូប​មួយ​មុ​នេះ​មិន​ត្រឹម​តែ​តិច​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ រីឯ​ណា​ការ​ចំណាយ​ទៅ​លើ​វត្ថុ​ធាតុ​ដើម​ក៏​មាន​តម្លៃ​ថោក​ដែរ។


គ្រឿងផ្សំ:
ស្ពៃខៀវ1 គីឡូ
អំបិល1 ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកសុទ្ធ1 លីត្រ
ស្ករស1 ស្លាបព្រាបាយ
ម្ទេសពីរបីគ្រាប់


វិធីធ្វើ:
១.លាងស្ពៃខៀវឲ្យស្អាត រួចហាន់​វាតូចៗ​ទៅតាម​ទំហំ​ដែល​អ្នក​ចង់​បាន​ហើយ​ដាក់​ហាល​ថ្ងៃ​ប្រហែល​ជា ២ ទៅ ៣ ម៉ោង​រហូត​ដល់​ស្លឹក​ស្ពៃ​ឡើង​ទន់។
២.ដាំទឹក បន្ទាប់មកចាក់អំបិល និងស្ករសចូល។ ទុក​វា​ឲ្យ​ត្រជាក់​ប្រហែល​ជា ៤៥ អង្សា​សេ។
៣.ដាក់ស្ពៃខៀវទៅក្នុងក្រឡហើយចាក់ទឹកអំបិលចូល។
៤.ចាក់ម្ទេសដែលហាន់រួចពីលើ បន្ទាប់​មក​គ្រប​គម្រប​ឲ្យ​ជិត និង​ដាក់​វា​ហាល​ថ្ងៃ​ប្រហែល​ជា ២ ថ្ងៃទាល់​តែ​ស្ពៃ​ខៀវ​ប្រែក្លាយ​ជា​ពណ៌​លឿង​ស្លេក​។
៥.ដើម្បីធ្វើឲ្យវាជូរបន្តិច អ្នក​ត្រូវ​ដាំ​ទឹក​ក្តៅ​ដោយ​បន្ថែម​អង្ករ​ខ្លះ​ចូល និង​ដាក់​ដាំ​វា​រហូត​ដល់​ទឹក​វា​រាងខាប់​។ ប៉ុន្តែ​បើ​ធ្វើ​ដូច​នេះ លោក​អ្នក​នឹង​ទទួល​បាន​រស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ តែ​អ្នក​មិន​អាច​ទុក​វា​ឲ្យ​លើស​ពី ៣ ថ្ងៃ​បាន​ទេ៕

ប្រភព៖ PhnomPenhrecipe
TVERTOV
TVERTOV Web Developer

No comments:

Post a Comment