ស្ងោរមាន់ស្រុក


សាច់​មាន់ ជា​ប្រភេទ​អាហារម្យ៉ាង​ដែល​មានរស​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ និង​មាន​លក់​ស្ទើរគ្រប់​ទីក​ន្លែង​នៅ​បណ្តោល​ផ្សារ​តូច​ធំ​នានា។ អ្នក​អាច​យក​សាច់​មាន់​ទៅ​ចម្អិ​ធ្វើ​ជា​អាហារ​បាន​ជា​ច្រើន​មុខ​ទៅ​តាម​ ចំណង​ចំណូល​ចិត្ត។ មាន​មុខ​ម្ហូប​ជា​ច្រើន​ដែល​អ្នក​អាច​យក​សាច់​មាន់​មក​ធ្វើ​បាន ប៉ុន្តែ​ថ្ងៃ​នេះ មង្គលការ សូម​បង្ហាញ​មុខ​ម្ហូប​ម្យ៉ាង​ទៀត ដែល​មាន​ឈ្មោះ​ថា ស្ងោរ​មាន់​ស្រុក​។


+ គ្រឿងផ្សំ

- សាច់មាន់ ៦០០ក្រាម (កាប់ជាដុំៗ)
- ប៉េងប៉ោះ ៦ផ្លែ (ពុះជាពីរ)
- ខ្ទឹមក្រហម ៤កំពឹស (ហាន់ជាបន្ទះ)
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ដើម (កាច់​ជា​កង់​ប្រហែល​ពាក់​កណ្តាល ១ថ្នាំងដៃ)
- រំដេង ៦ចំណិត (ហាន់ជាបន្ទះ)
- ជីរណា ២ដើម (កាត់ជាកង់)
- ស្លឹកក្រូចសើច ៥សន្លឹក
- ទឹកក្រូចឆ្មា ៤ស្លាប​ព្រាបាយ
- ម្ទេស ៣-៤ផ្លែ (បំពង)
- ដុំស៊ុបខ្នរ ២ដុំ
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ
១. ជា​ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ដាក់​ឆ្នាំង​ដាំ​ទឹក​ឲ្យ​ពុះ​សិន រួម​ជា​មួយ​នឹង​ដុំស៊ុប​ខ្នរ​ផង។ ពេល​ទឹក​ពុះហើយ​ដាក់​សាច់​ចូល រង់​ចាំ​ឲ្យ​ទឹកពុះ​ម្តង​ទៀត​នឹង​រំងាស់​ប្រហែល ១៥-២០ នាទី​ដើម្បើ​ឲ្យ​សាច់​ផុយ។ បើ​សិន​ជា​មាន​ពពុះ​ត្រូវ​ដួស​ចេញ ហើយ​បើទឹ​ក​រីង​អាច​ថែម​ទឹក​បាន។ 
២. បន្ទាប់​ពីរំងាស់​រួច​ហើយ ត្រូវ​ដាក់​ខ្ទឹម​ក្រហម រំដេង គល់​ស្លឹក​គ្រៃ និង​ទឹក​ត្រី​ឲ្យ​មាន​ជាតិ​ប្រៃ​បន្តិច។ 
៣. ចាំ​ឲ្យ​ទឹក​ពុះ​ម្តង​ទៀត​ដាក់ ប៉េង​ប៉ោះ​ហើយ​ឲ្យ​ប៉េង​ប៉ោះរៀង​ឆ្អិន​បន្តិច​ដាក់​ចុះ​ពីចង្ក្រាន។ ពេល​ដាក់ចុះ​ពីចង្ក្រានហើយ​ត្រូវ​ដាក់ ស្លឹក​ក្រូច​សើច ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា ម្ទេស និង​ជីរណា។ ត្រូវ​ដាក់​គ្រឿង​យ៉ាង​ណា​ឲ្យ​មាន​រស​ជាតិ ជូរ ប្រៃ និង​ហិរតិចៗ៕

ប្រភព៖ PhnomPenhrecipe


TVERTOV
TVERTOV Web Developer

No comments:

Post a Comment